Potřebujeme:
na rajčatovou omáčku:
na bešamelovou omáčku:
Nezapomeňte na víno pro kuchaře ☝️🥂☝️
Ideálním společníkem v této kombinaci je jemné, šťavnaté, ovocné - zkrátka svůdné červené víno Quercus Merlot. Toto skvostné víno se vhodně kombinuje s pikantními masovými jídly jako ražničí, čevapčiči nebo i pizza 🧡🥂
Předvaříme si paccheři, aby trochu změkli (přibližně na 7 minut)
Mezitím si můžeme udělat rajčatovou omáčku:
do hluboké pánve nalijeme rajský protlak* a na nízkém ohni mícháme, zatímco dochucujeme solí, pepřem a medem. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a na konec si nasekáme listy bazalky, které do omáčky hodíme také.
*pro lidi s histaminovou intolerancí se jako náhrada hodí passata ze žlutých rajčat
*pro lidi s histaminovou intolerancí se hodí jako náhrada čerstvé mleté ochucené maso
Bešamelová omáčka vzniká smícháním mléka, másla a hladké mouky. Nejprve je třeba udělat si zásmažku (mícháme dokud se máslo a mouka nespojí dohromady). Následně pomalu za stálého míchání přiléváme mléko a povaříme pár minut. K dochucení přidáme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek pro dobrou vůni.
Předehřejeme si troubu na 190 stupňů
Do zapékací mísy vylijeme rajčatovou omáčku, která bude tvořit první vrstvu „lasagní“.
Na rajčatovou omáčku poklademe vedle sebe po ležačky těstoviny.
5. Těstoviny zalijeme bešamelovou omáčkou, která tvoří „třetí vrstvu“.
6. Na vrch už jen poklademe mozzarellu buffalu nakrájenou na tenké plátky a můžeme zapékat.
7. Pečeme přibližně 30 minut, respektive dokud se nevytvoří „kůrka“”.
8. Následně po vychladnutí dozdobíme nastrouhaným parmazánem. Podle chuti můžeme ještě pokapat olivovým olejem nebo olejem s příchutí chilli a můžeme servírovat.
Přejeme vám dobrou chuť a na zdraví přátelé 🧡🥂
Vyhledávání