119,99 Kč
Velká klasika neapolské tradice, pro výjimečné chvíle. Zapékané plněné Paccheri jsou svátečním zážitkem pro celou rodinu. Velké, hladké trubičky plněné mletým masem a přelité rajčatovou omáčkou spojují tradici neapolské kuchyně s vůní domácnosti. Každé sousto vytváří vzpomínky, které se u stolu budou dlouhá léta připomínat.
V případě zájmu nás kontaktujtePaccheri Pastificio di Martino – majestátní tvar z Neapole
Paccheri patří mezi nejcharakterističtější těstoviny jižní Itálie. Jejich původ sahá do oblasti Kampánie, konkrétně do Neapole, kde se tradičně vyráběly jako symbol pohostinnosti a hojnosti. Název paccheri pochází z neapolského slova pacchero – „facka“ – údajně proto, že při míchání či servírování vydávají jemný, tlumený zvuk, jako když někoho „plácnete po rameni“.
Tyto majestátně velké duté trubičky od Pastificio di Martino se vyrábějí v srdci Gragnana ze 100% italské tvrdé pšenice, lisované přes bronzové formy a sušené pomalu při nízkých teplotách. Díky tomu mají typickou drsnou strukturu a nezaměnitelné aroma po obilí – ideální k tomu, aby udrželi hustou omáčku či náplň. Paccheri jsou stvořeny pro výrazné chutě – dokonale se hodí k hustým rajčatovým omáčkám, masovým ragů, mořským plodům či sýrovým náplním. Jejich široký otvor a pevná textura umožňují omáčce proniknout dovnitř a přeměnit každé sousto v dokonalý zážitek.
Paccheri Pastificio di Martino – sváteční těstoviny z Neapole
Paccheri jsou symbolem velkorysosti neapolské kuchyně – velké, hladké trubičky z těstovin, které se přímo dožadují nádivky. Paccheri jsou jako stvořené pro sváteční chvíle – plněné mletým masem, přelité rajčatovou omáčkou, posypané parmazánem a zapékané dozlatova. Výsledkem je pokrm, který spojuje jednoduchost domácích surovin s noblesou italské tradice. Na talíři působí velkolepě – ale v srdci nesou upřímnou, poctivou a domácí chuť Itálie.Jejich příprava vyžaduje trochu času a trpělivosti – každou trubičku je třeba naplnit, uložit do zapékací mísy a zalít omáčkou. Ale když se z trouby začne šířit vůně pečených rajčat, masa, sýra a bylinek, pochopíte, že tento recept není pro běžný den. Je pro chvíle, kdy se u stolu setká rodina, otevírá se víno a z jednoduchých surovin vznikne jídlo, které spojuje rodinu a vytváří vzpomínky, ke kterým se budete rádi vracet.
Vyzkoušejte Paccheri ripieni al forno – zapékané plněné těstoviny, které udělají z obyčejného dne malý svátek. S Paccheri Pastificio di Martino přinesete na stůl chuť Neapole - poctivou a neodolatelně italskou.
Originální recept Vám představujeme v našem blogu: Paccheři naplněné salsiccí „a la lasagne“

Objevte ideální suroviny pro vaše Paccheri
Paccheri Pastificio di Martino si žádají to nejlepší, co italská kuchyně nabízí – kvalitní suroviny, které zvýrazní jejich přirozenou chuť a texturu. Pokud je připravujete plněné nebo zapékané, sáhněte po našich rajčatových základech, extra panenských olivových olejích, italských solích a bylinkách, které promění každý recept na gurmánský zážitek.
Tip od Chutnaj.cz: Použijte naši rajčatovou passatu, kapku olivového oleje z Kampánie a špetku mořské soli – a vaše Paccheri se změní na dokonalý sváteční pokrm, jaký by vám servírovali v neapolské trattorii.
Vyzkoušejte naše produkty a dopřejte svým Paccheri Pastificio di Martino chuť pravé Itálie!
Vyrobeno v Itálii.
| Výživová hodnota | Na 100 g |
| Energie | 1502 kJ / 354 kcal |
| Tuky | 1,3 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
| Sacharidy | 70 g |
| - z toho cukry | 3,3 g |
| Vláknina | 3,3 g |
| Bílkoviny | 14 g |
| Sůl | <0,01 g |
Vyhledávání