69,99 Kč
Vyzkoušejte Penne Ziti Rigate Pastificio di Martino s omáčkou Pasta del Maresciallo – rychlé, syté a krémové těstoviny, které každý vroubek naplní chutí. Dokonalá volba na jednoduchý oběd nebo večeři plnou italského šarmu.
Penne Ziti Rigate – sváteční těstoviny, které spojují tradici a chuť
Penne patří mezi nejikoničtější italské těstoviny a jejich název je odvozen od slova penna (pero), protože šikmý řez připomíná hrot starého inkoustového pera. Penne Ziti Rigate jsou klasické trubičkové těstoviny, které se odlišují od hladkých Ziti Lisce jemnými vroubky po celém povrchu. Tyto vroubky dělají těstoviny nejen vizuálně zajímavějšími, ale hlavně umožňují omáčce lépe přilnout, takže každé sousto je plné chuti. Historicky se tyto těstoviny vyvinuly ve střední a jižní Itálii, zejména v Kampánii a Laziu, kde se staly součástí jednoduchých, ale výrazných jídel. Ziti (doslova „ženich a nevěsta“) byly tradičně spojeny se svatebními hostinami – dlouhé trubičky se lámaly rukou na kratší kousky a zapékaly se s omáčkami a sýrem.
Nejsilnější kořeny mají Penne Ziti Rigate právě v Neapoli a okolí, kde se staly symbolem rodinných oslav a svátků. Rigate varianta je ideální, když chcete, aby omáčka dokázala vsáknout do každého vroubku – ať už připravujete krémové, rajčatové, masové nebo zeleninové omáčky. Penne Ziti Rigate jsou zároveň praktičtější a kratší verzí tradičních dlouhých ziti, zachovávajíc eleganci a jemnost původního tvaru.
Penne Ziti Rigate jsou ideální na tradiční omáčky, které vyžadují jemnou, hladkou pastu: pikantní arrabbiatu, bohatou all'Amatriciana s rajčaty, guanciale a pecorino, zapékaná pasta al forno s masovou omáčkou a sýrem, nebo jednoduché zeleninové a rajčatové omáčky. Skvěle se hodí i k jemným krémovým sýrovým omáčkám – gorgonzola, ricotta či mascarpone. Každý talíř Penne Ziti Rigate je tak malou oslavou italské kuchyně, tradice a společných chvil u stolu.
Penne Ziti Rigate – Pasta del Maresciallo: krémová chuť s italskou tradicí
Představte si italské kuchyně 80. let, kdy se populárně začala kombinovat rajčatová omáčka s jemnou smetanou a křupavou pancettou. Tak vznikla Pasta del Maresciallo, která přináší do moderních domácností rychlý a sytý italský oběd. Tento recept spojuje vroubkované Penne Ziti Rigate, které dokonale zachycují omáčku, s jemnou, krémovou strukturou omáčky, kde se každý záhyb těstovin naplní chutí.
Autentičtější alternativou, zejména pokud chcete zachovat jižanskou italskou tradici, je použít ricottu nebo mascarpone místo smetany. Smetana je totiž typická spíše pro sever země, kde se krémové omáčky přijaly do místní kuchyně, zatímco jih Itálie upřednostňuje přirozenější krémovost z čerstvých sýrů.
Rychlý tip: Stačí uvařit Penne Ziti Rigate, připravit omáčku z rajčat, pancetty a smetany nebo ricotty/mascarpone, promíchat a podávat. Pro zvýraznění chuti můžete přidat za hrst nasekaných černých oliv a posypat strouhaným parmazánem. Výsledek je rychlý, sytý a vizuálně i chuťově působivý – ideální řešení pro rychlý oběd či večeři během běžného pracovního týdne.

Penne Ziti Rigate Pastificio di Martino jsou připraveny ze 100% tvrdé italské pšenice, bez konzervantů a GMO. Díky tradiční výrobě, pomalému sušení při nízké teplotě a bronzovým formám mají typicky drsný povrch, který nese omáčku jako umělecké dílo.
Doplňte je o extra panenský olivový olej, kvalitní mořskou sůl a bylinkové koření nebo rajčatové omáčky z naší nabídky a proměňte obyčejný oběd na malý gurmánský zážitek. Pro odvážné doporučujeme přidat i kousky sušených rajčat, oliv, kapař nebo artyčoků - a každé sousto vás přenese do slunečných dnů Středomoří, plných vůní a barev.
Vyrobeno v Itálii.
| Výživová hodnota | Na 100 g |
| Energie | 1502 kJ / 354 kcal |
| Tuky | 1,3 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
| Sacharidy | 70 g |
| - z toho cukry | 3,3 g |
| Vláknina | 3,3 g |
| Bílkoviny | 14 g |
| Sůl | <0,01 g |
Vyhledávání