Nepromeškejte naše AKCE a zvýhodněná balení! 😍💖
Pastificio Di Martino - Penne Ziti Lisce D&G Pastificio Di Martino - Penne Ziti Lisce D&G Pastificio Di Martino - Penne Ziti Lisce D&G Pastificio Di Martino - Penne Ziti Lisce D&G

Pastificio Di Martino - Penne Ziti Lisce D&G

69,99 Kč

Představte si vůni čerstvě uvařených těstovin, která se nese celou kuchyní. Jemné hladké trubičky Penne Ziti Lisce se perfektně obalí do šťavnaté rajčatové omáčky, k tomu rozpuštěný sýr a křehké kousky mletého masa. Každé sousto je malou oslavou italské kuchyně – rychle připraveno, bohaté na chuť a zároveň zdravé. Vstupte do světa Pasta di Martino a objevte tradiční italskou eleganci, která z obyčejného oběda dokáže udělat svátek.

Penne Ziti Lisce – sváteční těstoviny, které spojují tradici a chuť

Penne patří mezi nejikoničtější italské těstoviny a jejich název je odvozen od slova penna (pero), protože šikmý řez připomíná hrot starého inkoustového pera. Varianta liscie znamená „hladké“ – bez vroubků, které jako protiklad najdeme u rigate – a vytváří elegantní povrch, který dokonale obalí omáčku. Historicky se tyto těstoviny vyvinuly ve střední a jižní Itálii, zejména v Kampánii a Laziu, kde se staly součástí jednoduchých, ale výrazných jídel. Ziti (doslova „ženich a nevěsta“) byly tradičně spojeny se svatebními hostinami – dlouhé trubičky se lámaly rukou na kratší kousky a zapékaly se s omáčkami a sýrem.

Nejsilnější kořeny mají Penne Ziti Lisce právě v Neapoli a okolí, kde se staly symbolem rodinných oslav a svátků. Hladký povrch lisce předurčuje tuto pastu do receptů, kde se má omáčka jemně obalit kolem pasty a vyniknout každé sousto. Penne Ziti Lisce jsou zároveň praktičtější a kratší verzí tradičních dlouhých ziti, zachovávajíc eleganci a jemnost původního tvaru.

Penne Ziti Lisce jsou ideální na tradiční omáčky, které vyžadují jemnou, hladkou pastu: pikantní arrabbiatu, bohatou all'Amatriciana s rajčaty, guanciale a pecorino, zapékaná pasta al forno s masovou omáčkou a sýrem, nebo jednoduché zeleninové a rajčatové omáčky. Skvěle se hodí i k jemným krémovým sýrovým omáčkám – gorgonzola, ricotta či mascarpone. Každý talíř Penne Ziti Lisce je tak malou oslavou italské kuchyně, tradice a společných chvil u stolu.

Penne Ziti Lisce al forno - rychlá italská klasika

Představte si vůni zapékané pasty, která se nese celou kuchyní – šťavnaté mleté ​​maso, nasládlá rajčatová omáčka, trocha cibule a bylinek, a na vrchu zlatavá, roztečená vrstva sýra. Přesně tak chutnají Penne Ziti Lisce al forno - rychlá a jednodušší verze lasagní, kterou připravíte bez dlouhých hodin v kuchyni.

Stačí uvařit Penne lisce, promíchat je s masovou rajčatovou omáčkou, zasypat sýrem a zapéct v troubě. Výsledek? Jemné hladké trubičky, které dokonale nasáknou chutí omáčky a vytvoří harmonii, které nelze odolat. Toto jídlo je důkazem, že i obyčejný oběd se může proměnit v malý italský svátek.

Hlavní roli v tomto receptu mají rajčata – základ italské kuchyně. Není to jen o chuti, ale také o zdraví. Rajčata jsou plná vitamínů a antioxidantů, zejména lykopenu, který se při vaření dokonce ještě zvýrazňuje. V kombinaci s kvalitním olivovým olejem (například i tyto extra panenské olivové oleje z naší nabídky ) se mění na výživovou bombu, která nejen zasytí, ale také podpoří vaše zdraví.

Zapékané Penne al forno jsou tedy více než jen jídlo – jsou spojení chutí, tradice a prospěchu pro tělo. Vyzkoušejte je a přesvědčte se, že italská jednoduchost chutná nejlépe. Vyzkoušejte přidat trochu ricotty nebo mozzarelly mezi vrstvy – získáte ještě krémovější strukturu, která připomene tradiční italské lasagne, ale v rychlejší a praktičtější verzi.

Obal, který vypráví příběh

Ale ještě předtím, než se vůbec pustíte do vaření, překvapí vás obal. Není to jen obyčejný sáček. Ve spolupráci s módním domem Dolce & Gabbana se tato pasta stává malým designovým kouskem. Syté barvy, ornamenty a hravé ilustrace odkazují na temperament, vášeň a kulturu Itálie – stejně jako samotná pasta z Gragnana.

Každý detail je přepracován tak, abyste cítili, že držíte v rukou něco výjimečného. Je to malý kousek italské estetiky, který dokáže z obyčejného vaření udělat malý rituál. Obal se stává pozvánkou – usměje se na vás, naladí vás na kulinářský zážitek a připomene, že i každodenní jídlo může mít šmrnc a noblesu.

Objevte ideální omáčky pro vaše Penne

Penne Ziti Lisce Pastificio di Martino jsou připraveny nést omáčku jako plátno umělecké dílo. Ať už máte rádi klasickou rajčatovou omáčku, krémovou carbonaru, pikantní arrabbiatu nebo jemnou pesto verzi, v naší nabídce naleznete vše, co potřebujete k dokonalému italskému obědu či večeři.

Tip od Chutnaj.cz: Nebojte se experimentovat a kombinovat různé omáčky s naši pastou – každý talíř se tak může stát malým gurmánským zážitkem. Vyzkoušejte naše omáčky a dopřejte svým Penne Ziti Lisce Pastificio di Martino kompletní italský zážitek! Prohlédnout omáčky

Vyrobeno v Itálii.

Popis produktu

Výživová hodnota Na 100 g
Energie 1502 kJ / 354 kcal
Tuky 1,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
- z toho cukry 3,3 g
Vláknina 3,3 g
Bílkoviny 14 g
Sůl <0,01 g
  • Složení: mouka z tvrdé pšenice, voda
  • Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
  • Balení: 500g
  • Země původu: Itálie

Vyhledávání