69,99 Kč
Hledáte těstoviny, které spojují tradici, kvalitu a eleganci? Lumache Pastificio di Martino, italská pasta inspirovaná tvarem šneku, dokonale drží omáčku a vytváří vizuálně lákavá jídla. Vyzkoušejte je s olivami Taggiasche a sladkými pečenými paprikami a přeneste se přímo na italský trh plný barev, vůní a autentických chutí.
Lumache – elegantní mušličky italské kuchyně
Lumache, což v italštině znamená „hlemýždi“, jsou těstoviny svým tvarem inspirovány právě tímto malým, zatočeným tvarem. Tento typ pasty vznikl v Itálii jako praktický, ale zároveň dekorativní tvar, který dokáže dokonale zachytit omáčku a ingredience uvnitř své „mušličky“. Tradičně jsou charakteristické pro střední a jižní Itálii, zejména pro regiony Kampánie a Sicílie, kde se často připravovaly s bohatými masovými nebo zeleninovými ragú, sýry a krémovými omáčkami.
Historicky se vyráběly ručně – těsto se rolovalo a lisovalo do speciálních dřevěných nebo kovových forem, aby vznikl charakteristický tvar. Lumache byly oblíbené nejen pro svou praktičnost, ale také pro vizuální přitažlivost – dokázaly ozvláštnit každý talíř a přinést do domácích jídel trochu italské elegance. Dnes jsou populární v zapékaných těstovinových jídlech, v kombinaci s omáčkami nebo jako součást sytých polévek. Mezi tradiční provedení patří Lumache s ragú Bolognese nebo naprosto jednoduchá kombinace s česnekovým máslem. Neméně populární je i americká variace Mac and cheese známá hlavně svojí do křupava zapečenou bohatou krémovou sýrovou omáčkou.
Pokud i vy hledáte inspiraci, kde využít tohoto krásného tvaru těstovin, stačí, když zavřete oči a představíte si slunečný den v Itálii. Na trhu se mísí vůně čerstvých oliv, sladkých pečených paprik a bylinek, a v srdci toho všeho stojí malý stánek s domácí pastou, kde se připravuje jídlo s příběhem.
Dnes vám přinášíme tip na recept, který vás přenese přímo na italský trh – Lumache con olive taggiasche e peperoni. Tento pokrm spojuje chuť sluncem zalitých paprik, jemně slaných tmavých oliv Taggiasca a krémovou texturu těstovin lumache, které v sobě dokážou uchytit každý kousek omáčky. Na talíři vytvářejí nádhernou barevnou hru – červené a žluté odstíny paprik, lesklé černé a zelené olivy a zlatavé těstoviny, které lákají k prvnímu soustu.
Je to jídlo, které vypráví příběh o tradicích, rodinných receptech a lásce k jídlu. Připravte si jej a nechte se unášet italskými chutěmi a barvami přímo ve vaší kuchyni. K dokonalosti chybí snad už jen kvalitní extra panenský olivový olej – například i z naší nabídky.
Lumache Pastificio di Martino jsou připraveny nést omáčku jako plátno umělecké dílo. Ať už máte rádi klasickou rajčatovou omáčku, krémovou carbonaru, pikantní arrabbiatu nebo jemnou pesto verzi, v naší nabídce naleznete vše, co potřebujete k dokonalému italskému obědu či večeři.
Tip od Chutnaj.cz: Nebojte se experimentovat a kombinovat různé omáčky s naši pastou – každý talíř se tak může stát malým gurmánským zážitkem. Vyzkoušejte naše omáčky a dopřejte svým Lumache Pastificio di Martino kompletní italský zážitek! Prohlédnout omáčky
Vyrobeno v Itálii.
Výživová hodnota | Na 100 g |
Energie | 1502 kJ / 354 kcal |
Tuky | 1,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 70 g |
- z toho cukry | 3,3 g |
Vláknina | 3,3 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | <0,01 g |
Vyhledávání