Octové perly (také známé jako „balsamic pearls“ nebo „balzamikový kaviár“) jsou moderní kulinářskou novinkou, která využívá techniku molekulární gastronomie k vytvoření malých želatinových kuliček naplněných tekutým octem. Tyto perly se vyrábějí pomocí procesu sherifikace, při kterém se tekutý ocet smíchá s alginátem sodným a následně se ponoří do vápenné koupele, čímž vzniknou malé gelové kuličky s tekutým středem.
Octové perly jsou velmi všestranné a mohou se použít pro různé způsoby:
Octové perly představují inovativní způsob, jak obohatit vaše pokrmy o intenzivní chuť a vizuální zážitek. Ať už hledáte klasickou verzi s balzamikovým octem z Modeny, nebo chcete zkusit varianty s příchutí lanýže či ovoce, u nás naleznete širokou nabídku těchto gurmánských delikates.
Vaše cena
249,00 Kč
Vyhledávání