Maďarská vína mají staletou tradici a nabízejí neuvěřitelnou pestrost chutí. Země, kde se sluncem nasáklé vinice mísí s mlhavými údolími Tokaje či pobřežím Balatonu, kde se rodí vína, která dokáží být sladká, suchá, lehká i mohutná.
- Tokaj – země legendárních Aszú vín s botanickým vlivem hniloby (botrytis), která dodávají vínům aroma medu, sušených ovocí, citrusů a úžasnou kyselinu, díky které nevytváří pocit potíže.
- Červené regiony jako Villány, Szekszárd, Eger přinášejí vína s pevnějšími taniny, tmavším ovocem (třešně, ostružiny, rybíz), občas is tóny koření, čokolády či tabáku – ideální ke masu, grilování nebo silnějším jídlům.
- Bílá vína z oblasti Balatonu, Somló či Észak-Dunántúl jsou svěží, minerální, často s jemnou ovocnou kyticí (jablko, bílé květiny), někdy s troškou exotiky – příjemná k pití sama o sobě ik lehkým jídlům, rybám či salátům.
Maďarská vína zaujmou ty, kteří hledají vína s charakterem, historií a silnou regionální identitou – ať už chcete něco sladkého na speciální chvíle, nebo suché červené, které vysrážejí k jídlu.